Onyttigt kan vara nyttigt

Nyttigt= bra
Onyttigt= bra ibland

Man kan äta allt i rimliga mängder, komihåg det:)
Det gör ingenting alls om man äter sk snabba kolhydrater då och då, titt som tätt. Det beror ju så klart på, har man ett bmi som tillhör de överviktiga är det klart att man bör tänka sig för, för att undvika hjärt och kärlsjukdommar. Är man normalviktig eller underviktig ska man såklart äta det man tycker om, sk "onyttiga".
Nyttigt för själen! När man äter choklad te x så ökar produktionen av "glädje hormoner " (serotonin) i kroppen.


Leva livet, kom så ska vi leva livet!

Man väljer inte vänner efter vad de väger

Just nu är det lite stressigt så därför är jag inte så jätte aktiv här, som ni kanske märker. Men några ord ska jag då skriva:)

Jag har tänkt, som vanligt så tänker jag lite mycket! En del säger "det är insidan som räknas" och..ja. Jag ser det så här, det första man ser av en människa är såklart utsidan och vi människor är ju så fördomsfulla vilket är synd. Men tänk efter, någon gång har du väl mött någon som du känner bara:
 - NEJ fan, varför jag? Varför denna människa?
Sen har det visat sig att den fula jobbiga nörden som pratar konstigt och har fett hår inte alls är så hemsk, utan en intelligent och omtänksam människa.
Det jag vill komma till är att du förändras som människa genom att äta, du orkar vara snäll, men, även om du skulle förändras kroppsligt -ingen ser något kilo hit och dit- så kommer du iaf vara samma underbara människa. Det är DU som gör din person, ditt inre. Om du är nöjd och glad utstrålar du även det och för att orka krävs mat. Man väljer inte vänner efter vad de väger.



Life is like a box of choclate

Bekämpa din ångest!

Ångest är en av de obehagligaste känslorna jag vet.
Ångest är en mix, en blandning av massa olika känslor som bara blir kaos. Detta inre kaos urartar sig på olika vis hos olika personer, alla har vi våra sätt.. Vissa mindre bra.
När man får ångest kan det kännas som världen ska gå under, man dör inombortds lixom, det är så jobbigt att man inte står ut. Ångesten behöver inte heller vara så stark, men desto längre man går med en ätstörning desto starkare blir ångesten. Detso starkare blir ana, jävulen inom dej som vill att du ska lida till varje pris.

För att vi tillsammans ska kunna ta oss igenom det här hemska så kan man tänka så här: Ångest är en som våg, (kanske en tsunami i värsta fall, dåligt skämt:P). Jo, det jag vill säga är att den inte pågår för evigt.
Ågesten når sin topp där det är jobbigt eller väldigt jobbigt, sen avtar den. Men många vill ju så klart inte att den ska nå sin topp, därför gör man någonting så att det känns bättre (FÖR TILLFÄLLET), det känns ju intre bra för evigt, därför min vän är det ingen bra metod.
Om man istället utstår ångesten tills den börjanr avta och försvninna, då har du vunnit, du har du klarat det, för du är så jävla bra! Vi det tillfället har du klarat en gång. Nästa gång ångesten slår till, se till att stå ut!
Var inte ensam.

Försök inte trycka undan dina känslor utan tänka på varför du känner som du känner och vad som utlöste det.
När du klarat det första gången blir det enklare och enklare eftersom ångeten och ana blir svagare och du starkare.



Makes me that much stronger


Bright side of lift na-na, na na na naa

Det är inte lätt när det är svårt, men det är skönt när de går.
När det ser mörkt ut så får man inte ge upp, för efter natten kommer dagen. Efter mörkret kommer ljuset och efter regn kommer solsken, visst?

Alltid går runt.
Humöret går upp och ner.
Livet är en berg-och-dal bana! Så är de bara.. Njut av berg-och-dal banan, tänk att det är balder eller nått! Ha kul och skrätta åt dina misstag och brister. För ALLA har brister... och gör misstag!
Men vad du än gör, ge inte upp kämpa!
En klok vän sa till mej:
 -"F, du kan inte dö nu, du har inte försökt allt, du har till exempel inte gett ******- äs enheten en chans, någon kan hjälpa dej, jag vet det!"
Jag har inte försökt allt, så jag kan inte lägga mej ner och dö. Det kan inte du heller, så sluta gräv din egen grav! ut och lev livet, ta vara på dej! Bli lycklig!




Always look on the bright side of Life

Anorexia, val eller sjukdom?

Ja, vad skulle du säga?
Jag skulle nog påstå att anorexia är både och, från början kan det vara ett val... Men sen, ja, det är svårt och jobbigt.
Men bara för att man har en sjukdom så kan man inte ge upp!
Om du hade en annan svår sjukdom skulle du väl göra allt för att bli frisk! Samma sak är det med ätstörningen, dock mycket mer komplicerat eftersom det är så dubbelt. Men det är trots allt ditt val!Mat är din medicin, välj att bli fri!
Du kan kontrollera ditt liv, du kan må bra, du klarar det!



Kat beskriver det så här:
http://www.youtube.com/watch?v=oDsM6jm_4Ks&feature=channel_page


DU kan!

Maten har betydelse för hur du presterar i skolan

För tillfället läser jag en bok som heter "MVG i allt", jag vet inte riktigt om jag ska rekomendera den, eller jo! Men det beror lite på hur man är som person redan. Jag är stressen själv så jag behöver tagga ner egentligen.

Men i boken poängteras det att kosten har väldigt stor betydelse för skolan..
 Det jag vill komma till är att; OM DU INTE ÄTER SABBAR DU DINA CHANSER TILL BRA BETYG, BRA UTBILDNING OCH BRA FRAMTIDA JOBB!

Jag menar inte att ett bra jobb är lika med ett högutbildat yrke, utan något man trivs med själv.
Risken ökar att du får svårt att koncentrera dej när du inte äter vilket innebär att det blir så sjukt mycket jobbigare i skolan. SKolan formar vår framtid, du har en framtid, förhoppningsvis en bra framtid!

Ta vara på de här åren! Tonåren sägs ju vara de bästa åren, gör dem till det! Umgås, skratta, sjung och plugga för att du tycker det är kul och du vill få en bra framtid. Det är kul att lära sig nya saker och bli allmänbildad:)
Nån som protesterar?




(ett exempel på en "normal" matportion för en ungdom 14-17 år är ungefär så här: 3 potatisar, (2 korvar eller 6-8 köttbullar eller en kycklingfilé), sås, grönsaker, knäckebröd och ett glas mjölk. (detta enligt ätstörningsenheten jag är inskriven på))


No stress


Välj livet

Varför gör människor så mot sig själva?
Varför gör du så mot dej själv?
Varför gör jag så mot mej själv?

Plåga sig, vinga sig, utstå, motstå. Leva med ätstörningar. Dö i ätstörningar...
Levande död, vad är det för liv?
Eller vad sägs som att välja "livets väg" istället för "ätstörningarnas väg" ? Jag vet, jag har stått i vägskälet i mångamånga år, och inte kunnat välja. Men om jag inte gör någonting nu så kommer jag förmodligen att dö med ätstörningar och andra destruktiva beteenden, jag kommer inte få några barn och jag klara av att träna, jobba  eller plugga.
Jag vill inte ha mitt liv så! Varför är det då så svårt att välja?
Nej egentligen är det inte svårt när man tänker på alla jävla konsekvenser!!

Nej, det räcker nu! Vi måste ta tag i våra liv, du och jag! Tillsammans är vi starka! Vi behöver inte Ana, vi behöver pusha varandra att bli friska och må bra!



As every colour turn to grey, our courage won't faid away

Bort med prestationsångesten!

När det är jobbigt inombords kan det vara himla bra att hå intressen att luta sig emot, det tror iallafall jag. Jag har tänkt mycket och kommit på att det är SÅÅ mycket jag vill prova på, så mycket jag vill!
 När jag väl börjat med någonting så har jag en förmåga att kämpa tills jag blir bra, helt bäst. Men tänk vad skönt att hålla på med något bara för att det är roligt och inte bevisa för andra hur bra man är och att man duger för att man presterar.

Prestationsångest är ju tyvärr ganska vanligt och det är ju minst sagt synd. Att känna glädje för någonting och att göra det man själv vill är ju mycket viktigare är kämpa som en idiot för att bevisa att man minsann har ett värde som människa. För även om man får G eller MVG på ett prov så har man ju samma värde som människa. Jag tycker ju om mina vänner lika mycker även om de är mattesnillen eller har dyselexi.


Not a sinner nor a saint


Ta sig i kragen

Det är ju sjukt jobbigt att ändra något man är van vid. Det finns ju bra vanor så klart, men de dåliga vanorna borde bort, puts väck, elimineras, raderas kastas bort NU! Juste, synonymer är bra.

Nej ska vara seriös, för det här är ett seriöst ämne. Jag har själv tagit mej i kragen idag, har bestämt mej för att ta bort en mycket mycket dålig vana.. Jag vet inte om jag vågar skriva det här. Vad säger ni, vågar jag det?
Är rädd att det ska påverka någon negativt, fast jag tror inte det.



Kom änglar, kom älvor, det börjar bli kallt

Ett leende på läpparna

Jag vet att det ät svårt at vara positiv ibland och ibland går det finfint! Vår omgivning, våra tankar och vår självkänsla är några viktiga faktorer, som egentligen hänger ihop. Man kan inte alltif vara på tipptopp humör, ingen är det, så man behöver inte låtsas vara det heller, för det blir så falskt. Förut sa en av mina behandlare att jag log även när jag grät, vilket var min påklistrade falska mask.
Tänk om vi inte hade våra jobbiga stunder, då skulle man inte uppskatta de bra stunderna, ellerhur:)


Livet är en gåva.
Gör det bästa av det.
Njut av livet.
Lev livet; här och nu!

so what, I'm still a rockstar


DÖDA VÅGEN!

Så sjukt sevärt! och tänkvärt! Se när Kat krossar vågen!
http://www.youtube.com/watch?v=nQ1G45MpHwM

Det finns inget mått på ditt värde!
Det finns ingen vikt som representerar ditt värde!
Tänk efter, mäter du dina vänners värde efter hur mycket de väger, nej!
Du är värd så mycket mer, släng vågen, våga släppa taget. Våga bli fri!



She can't stop me

Konsekvenser av anorexia

Vill påminna om Kats videos, hon hade anorexia och har gått igenom mycket jobbigt, men nu gör hon videos för att visa vad som händer med kroppen. Älskar hennes pepp talk!
Hon har hjälpt mej mycket, lyssna på henne, låt henne hjälpa dej kära du!!

http://www.youtube.com/watch?v=zCPSBOlAF-w&feature=channel_page


Hugs!

Fånga livet !

Uppskatta livet.
Klockan tickar. För varje sekund som går, blir du äldre, livet blir kortare.
Var inte rädd, få inte panik.
Ta vara på din tid, din tid på jorden.
Om du hade en ynka dag kvar att leva, skulle du inte då ta vara på varenda liten sekund?
Sörj inte. Le.
Det är tillåtet att vara ledsen, såklart, alla är det ibland.
Älta inte gamla problem.

Vad skulle du göra om du hade en enda dag kvar att leva?

Visa dina anhöriga att du älskar dem.
Visa dej själv att du älksar dej själv och livet.
Ät gott, gör roliga saker.

Det går inte att stanna klockan.
Det går inte att vrida tillbaka tiden.
Se till att du inte behöver ångra dej när du bli äldre.
Se till att ta vara på varenda liten stund och må bra.
Du är värd att ha ett underbart liv!



Carpe diem, fånga dagen

Borta bra men hemma bäst?

Är det så? Borta bra men hemma bäst?
Jag vet inte, jag trivs ganska bra borta hehe. Eller jag vet inte.. komma från vardagen bara.
Jag är nog en sån som försöker fly, fly från mej själv, fly från mina tankar och känslor. Men jag vet en sak, det går inte att fly från sig själv... Aldrig någonsin! Det gäller att ta tag i sina problem och försöka bearbeta det jobbiga även om de kanske är sjukt jobbigt,
Nej, nu är det läggdax, god natt alla änglar!


     Såå trötter är jag:P


I do anything, just to hold you in my arms

Själkänsla är så häääääär viktigt

Tror du på att "om du inte älskar dej själv så kan ingen annan riktigt göra det heller" ?
Hm.. Jag tror det ligger någonting i det. En person med dålig självkänsla som kanske till och med känner sjävhat, vad utstrålar hon/han egentligen?
Juste!
Personen som är så självupptagen och inne i sin egen värld. Jag säger inte att det här är den personens fel, bara att det är synd. Självkänsla är så oerhört viktigt! Därför tjatar jag hela tiden om att du är värdefull! För det är du!
Jag tycker alla människor har samma värde och jag tror att man måste se sitt eget värde för att andra ska se det.

Kommer ni ihåg "jag är bra-boken"??
Någon som skriver?
SÅ här är det iaf:

Skriv detta varje dag för att stärka din självkänsla:
+ 3 saker som är bra med dej just idag. (inte prestationer typ som "jag har dammsugit" utan mer "jag är så jäkla snygg i mina acne jeans", "jag höll på att få beslutsångest med tog det godis jag var sugen på".
* 3 saker du vill tacka för idag (ex "tack för att du tröstade mig när det var jobbigt"
- 3 saker som du vill ha hjälp med (ex, hjälp mig att våga............)


Good luck, you are awsome

Våga be om hjälp!

Idag har jag funderat förstår ni:D
Jo, många anser att det är fult eller dåligt eller så att be om hjälp. Jag tycker inte att de är nå fel när personer ber om hjälp, herregud, alla behöver ju hjälp ibland. Men på något sätt så har jag ändå svårt att be om hjälp eftersom jag har varit den "duktiga och ansvarstagande" ända sen jag var liten, jag har alltid varit duktig och klarat mej själv..
Ens uppväxt präglar ofta livet i högsta grad, men man kan förändras, det går!

Igår mådde jag lite dåligt och istället för att låsa in mej och må ännu sämre, så gick jag ner till mamma.. Det är ett sätt att hjälpa sig själv. I mitt fall så är det så att jag är väldigt rädd för att vara ensam eftersom jag är rädd för mej själv.

Det är viktigt att be om hjälp när man behöver det, alla behöver som sagt hjälp, mer eller mindre! Det är inte fult, det är för ens egen skull! Även om du kanske nån gång kännt att "ingen kan hjälpa mej, det går inte", så tror jag absolut att det finns någon som faktiskt kan vara till hjälp, på något vis!!

Hade så bra nu och ta hand om dej!



Us against the world

Har du en bra självbild? Testa här!!


Jag kom och tänka på en ganska intressant sak.. Förut fick jag göra en övning för att förstå att min självbild inte var som normalt. Vill gärna att du gör den här övningen, för skoj skull. Den kan öppna ens ögon, verkligen!!

Ta en snöre, en tråd vad som helst.. Inte ett måttband bara.
Lägg tråden på golvet så den formar en ring som är lika stor som din midja.
Var ärlig mot dej själv.
Sen mäter du och ser hur närma du var sannligen.
Intressant? :)

Ha en fin dag i mysregnet!!


                  Enjoy!


Förstå ditt värde!

_________________________________________

Förstå att du är vacker.
Förstå att du duger.
Förstå att du är värdefull.
Förstå att du är underbar!




__________________________________________


Rekord!!!

Igår läste rekord många min blogg och många av er kommenterade dessutom!
Vill bara säga, TACK!

Ville även be er om en sak... Jag skriver denna blogg för att hjälpa människor med ätstörningar. Om ni känner någon var snäll att tipsa om min blogg. <3

Lots of love

Idag är det en ny dag

Åh det gör ont i mig, men jag ska inte ge upp!
Jag ska äta naturgodis med en vän idag och det ska bli trevligt! JA, för jag tycker om det innerst inne och jag förtjänar det! DU med!
Jag vet inte om jag blev befriad eller blev av med min bästa vän idag... Vågen har levt med mej sen det började för 5 år sedan. Mamma kom in när jag vägde mej och blev förtvivlad och började gråta..
Snälla, tro på mej, jag ska klara det här!
Jag bestämmer mej nu för att: jag blev befriad från vågen och förhoppningsvis från mitt kontrollbehov.

Nej jag säger då det, livet ska vara som en yogurtjordgubbe eller ett kaneläpple med yogurt. Naturgodis är njutning. Livet ska vara njutning.


I gonna make it

DÖDA ANOREXIN

Anorexi och andra ätstörningar är som ett monster.
Ett monster som sakta men säkert växer inom en.
En kraft som är svår att kontrollera.
Jag kallar monstret inom mej för Ana, (efter anorexia).
Jag hatar Ana, men jag älskar henne också.
Ana vill döda mej... Hur kan man älska något som vill döda en?
Hon försöker ta över min kropp.

Förut trodde mamma att jag var Ana, att jag var jobbig, ville inte äta, skällde, tacka nej och bråkade. Men jag är inte jag, det är Ana, hon föstör, hon låser in mej i ett fängelse.
Rädsla. Frukstration. Ångest.
Varför låter jag ett monster som skapar dessa känslor bo i min kropp? VArför låter du ett monster ta över din kropp, din psyke, din själ? Det är inte du, det är inte jag.
Vet du hur jag kan veta det?
- Jag vill vara fri, jag vill äta vad jag vill, göra vad jag vill, skita i vikten, skita i kalorierna!
Det vill inte Ana.
Därför vet jag att jag och Ana inte är samma person.

Jag ska inte låta henne bestämma längra, jag hatar den jävlen, hon har förstört 5 år av mitt liv!
Detså längre tid som går desto mer insvetsad i mitt liv och mitt sinne blir hon, men NU räcker det!
Jag ska bestämma själv över min kropp, jag har en egen vilja, jag behöver inte henne!
Du behöver inte henne!
Frihet finns min vän, ta min hand så lever vi livet. Nu och föralltid!


Life is a dancefloor

Det är mycket jag gått igenom, mycket som påverkat mitt liv, mycket som varit jobbigt... Jag är säker på att alla går igenom jobbiga tider nån gång i livet, men förhoppningsvis börjar inte de flesta svälta sig när de precis blivit tonåringar. Jag förstår att man försöker hantera sin inre smärta och sorg på olika sätt, det här är ett av de sätt jag försökt hantera min situation på, de senaste åren.
Ni ska veta att det har sina konsekvenser, det är inte bara att sluta äta, det är långsamt självmord!! Kroppen dör sakta, men säkert.
Det jag vill säga med detta inlägg är att man kan hantera sia känslor på andra vis, inte då genom att ta droger eller dricka alkohol eller liknande utan att verkligen beatbeta sitt förflutna så man kan gå vidare.
Att förlåta är svårt, men ibland måste man även kunna förlåta personer för sin egen skull, för att man ska kunna gå vidare och leva sitt liv, för att må bra.



If God is a DJ, life is a dance floor. Love is the rhythm. You are the music..
... Mommy I love you, Dady I hate you,Brother I need you...

Zebraflickan


Jag läser Zebraflickan av Sofia Åkerman för tillfället. Det är en självbiografi om en tjej som har ätstörningar och självskadebeteende. Den är fruktansvärt hemsk och väldigt bra tycker jag.

Men jag vet inte riktigt om jag rekommenderar den, den är ju inte så upplyftande, men för mej känns det bra på något vis för jag är väldigt lik henne, känner lika och tänker tyvärr lika. Men den drar ändå ner eftersom boken är så sorglig och hemsk..



Jag tänkte egentligen läsa hennes senaste bok "för att överleva" men den är ju så populär:P Den är upptagen på bibblan hela tiden.. Jag kan tänka mej att den är bra.
Jag vet även att sofia åker runt och föreläser en del, tyvärr inte i min stad, typiskt. Men ni kan ju kika på:
http://www.sofiaakerman.com/index.php


Hey dad look at me. Think back and talk to me. Did I grow up according to plan?

"Leva livet, nu ska jag leva livet, jag leva livet...."

Såg ett så bra citat, kommer inte ihåg exakt, men typ så här:
"Det bästa sättet att fly från livet, är inte att ta sitt liv"
Genom att kämpa sig igenom alla svårigheter kan man skapa förutsättningar för att bra liv, det livet vi alla drömmer om, i frihet.



Gotta go my own way

Lycka kommer inte från en klädaffär

Jag har skrivit om det förut.. - lycka och pengar, har de något gemensamt?
Nu har jag tänkt lite mer förstår ni:)

Jo, jag tror man kan köpa "tillfällig lycka", man blir kanske lite glad för stunden, om ens det. Om man definierar denna tilfälliga lycka som lycka, ja, det gäller det ju.
Men lycka... det är ju något som känns o hela kroppen, en glädje, någonting underbart, någonting långvarigt.
Ett par nya acne jeans ger inte denna långvariga lycka, men en person som man älskar kanske gör det.

Försök finna din väg, din väg till lycka.
Lycka kommer innebär hjärtat, inte innefrån en affär fylld av saker.


Love, angel, music baby

Njut av livet och ta vara på det!

Under min livstid så har jag kommit fram till en sak.... Man mår dåligt av press, stress och massor av krav- från anhöriga, utomstående och sig själv.
Jag är helt säker på att jag inte är den enda som känner så.
För att lösa problemet eller iaf gör någonting i rätt riktigt kan det vara bra att hålla sig ifrån idrotter som går ut på att man ska prestera så bra som möjligt, att sänka kraven i skolan (MVG är inte lika med lycka) och att umgås med människor som inte har jättehöga ambitioner och stressar upp sig över betyg mm.
Det är klart det är bra att ha bra betyg, men hälsan måste komma i första hand. Vad är du om du inte mår bra?
Det spelar ingen roll hur många mvg:n du har då, du kommer ju ändå inte var lycklig!

Chilla, ha de fint och njuta av livet.


Ciao bella

Du är inte ensam

Känner du igen "jag kommer aldrig fåå en kille, suck" eller "jag är ensammast i världen" ?
Tror tyvärr många känner så, bland annat jag, känner så ganska ofta.
Men det är inte sant.
Det finns såklart de som inte finner kärleken i deras liv, men många, väldigt många gör det. Ge inte upp!
Om man är öppen och verkligen vill är jag ganska säker på att drömprinsen eller prinsessan kommer dyka upp en dag när du minst anar det.
Ensamhet är en känsla som inte varar för evigt. Du är inte ensam, det finns många i ditt liv som bryr sig om dej- vissa är bra på att visa det, andra är inte bra på att visa känslor. Men de finns där..


Ta hand om dej, kram!

You are beutiful no matter what they say

Drömmar och mål

I gave up dreaming for a while... You don't, you don't anything but me.....

Livet är för kort för att ge upp, för att slösa bort, för att ha ätstörningar. 
Man måste ha drömmar, mål och ambitioner. Något som driver en, som får en att vilja kämpa. Det är svårt att veta vad man vill.. Man får helt enkelt känna efter och tillslut tror jag man kommer finna det som känns rätt.. 

Finfina ballerina

Dagens visdomsord: Följa ditt hjärta

Inatt drömde jag om ballerinakakor, och vet ni, jag åt ballerina kakor idag=) Man ska lyssna på sin kropp och följa sitt hjärta. Om man ständigt är sugen på det är et ofta ett tecken på att kroppen behöver något näringämne som finns i det livsmedlet. Var inte rädd! Våga utmana!
Jag kan, då kan du också!


Kramar !! <3

Det är nu som livet är ditt

Varje ögonblick, varje sekund som går kommer aldrig aldrig tillbaka igen. Det kan vara jobbigt att tänka att tiden går, men jag tror att det är ännu jobbiagre att se tillbaka och tänka "shit, jag har inte gjort det jag vill av mitt liv, jag har svultit och plågat mej själv... varför?"
Det jag vill säga är att vi måste ta vara på våra liv, det går inte att vrida tillbaka tiden.
Leva här och nu och njut!



This, this is the way I gonna live

RSS 2.0