Förebild, hon hjälpte mig överleva

Spana in Kat, så klok! Hennes ord förändrade mitt liv.
Jag är så tacksam, därför vill jag sprida hennes budskap;

http://www.youtube.com/watch?v=C-YN2sFsSAI 
http://www.youtube.com/watch?v=w_zajjRbyEo&feature=channel_page
(på engelska)


You are worhty!
Blondinbellas och Kenzas jobb

Känner att jag börjar komma igång men bloggen, kan bero på att det är jullov, men va fan =)

Jag var nyss inne och spanade på kenzas och blondinbellas bloggar, tänkte då; lyx dem som jobbar med något de tycker är roligt och tjänar jättemycket pengar på det därtill + att de är kända. Detta betyder ju inte att de är lyckliga. Pengar är absolut inte allt, men i mina öron är det väldigt positivt. Skulle också vilja ha ett jobb där jag känner att jag trivs och att dte är kul.
Mitt jobb är okej, men inte mycket mer, oerhört stressigt och sjukt jobbigt. Jag skulle lätt kunna ha ett oerhört stressigt och sjukt jobbigt jobb om jag kände att det tillför världen någonting gott, vilket mitt jobb inte gör.

Jag har funderat mycket på att åka som volontär till något land och kanske bidra till räddningsprojekt för att bevara utrotningshotade djur. Det ni, det tror åtminstonde jag, är LYCKA.Att känna att man gör nånting av värde.

Det händer så mycket positivt och negativt i livet. En del saker kan vi påverka, andra inte. Jag vill tro att allt har en mening, men att vi även kan påverka vårt öde genom val i livet. En sak är jag säker på iallafall, du har en mening och jag, har en mening.
Vi måste alla hjälpas åt för att göra jorden till en behaglig plats. Därför är det viktigt att göra val som gynnar sig och dina medmänniskor.


Nog för idag, hejsvejs, vi hörs snart igen! <3

"Onyttig" jul= bra för själen

Vill bara säga, alla har rätt att vara "onyttiga" under julen. Choklad, julmat och alkohol kan vara väldigt nyttigt för själen. Jag försöker tänka så, och dte är faktiskt sant. Finnar och dålig hy är några biverkningar, som dock går över. Så det är fritt fram. Don't worry be happy. Du lever här och nu, ta vara på det! Tänk de som åkte till härliga Thailand 2004, och dog just idag för fyra år sedan.. SÅ hemskt:/ Därför måste vi se till att leva medan vi lever. Det är slöseri att inte leva livet fullt ut , uppfyll dina drömmar och bli en fri människa. Jag tror på dej.


Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna


Gooood Jul !

God Jul mina älskade vänner!

Jag älskar julen, jag är glad för mina julklappar och jag har precis ätit halva min paradischokladask, och det var såå gott! På julne ska man vara glad, hoppas du också är det.

Btw, vill upplysa er om att nästan alla går upp jättemycket i vikt på julen, för då SKA man äta mycket, och allt man tycker om! Men det gör ingen det jämnar ut sig och det är ingen fara. Mat är inte farligt. Mat gör att vi orkar vara glad och orkar leva. För du är värd att leva, leva ett riktig bra liv.
Från oss alla, till er alla, en riktigt god jul! <3

Dan före dopparedan

Imorgon är det julafton, jag kan inte fatta det, tiden går så fort!
Jag tror jag kommer få en chokladask imorgon, jag är ganska säker på det. Paketet är lixom rätt form:P Och det är faktiskt bara julafton en gång om året jag ska äta choklad!!
Jag hatar order unna sig, jag ska inte unna mig choklad. jag ska äta det för att jag är värd det, och du ska äta för att du är värd det, för att det är gott och för att man behöver det för att leva. "Unna" låter som man gör något förbjudet, och dte gör vi verkligen inte.
Gör det bästa av julen!
GOD JUL!

Mer jul, jag vill ha meeeer jul, ge mej

Dan före dan. Snart julafton. Jag har inte fattat att de är december än, tiden går så fort!
Idag köpte jag de sista julklapparna, dte känns skönt att vara helt klar.

Speciellt min förra och förrförra julafton har varit sjukt jobbiga. Nu mår jag bättre, men jag oroat mej ändå lite. Men nej, det är jul en gång om året, då ska det faktiskt vara en riktig julafton. För mig innebär en riktig julafton en tomte, jolbord, julklappar och CHOKLAD! Fick ju jämt paradischokladask när jag var lite..
Förra året förbjöd jag mamma att köpa sånt till mej, men gråten i halsen. Det gjorde ont i mej. det gjorde ont att inte ha en riktig jul. Det gjorde ont att se när alla fikade. Det gjorde ont samtidigt som jag var nöjd när jag lyckades ta små och färre potatisar och lax än jag skulle.

Nej, det är inget liv att hålla på så där, och jag önskar verkligen att allt vore som för vanliga människor, men jag vet, dte är svårt. Men DET GÅR, tro mej det går!

Julkramar <3

Jag vill ha mer jul, ge mej mer jul, tusen stjänor som tindrar, glitter så långt jag ser

Den rätta?

Ja, inte vet jag. Han kanske är den rätta.
En sak kan jag säga iaf, hans syn på mat är OERHÖRT annorlunda. Pizza flera gånger i veckan, popcorn, chips, mackaroner och korv med ketchup, kebab och pommes frites.
Jag säger absolut inte att dte är fel på nått vis, men det är inte riktigt min värld.

Det är rätt interesant att se. haha. Jag menar hur människor har olika perspektiv på företeelser. Men så länge man mår bra så tycker jag det är bra.
Och jag tycker om honom för den han är, inte för vad han äter, eller vad han inte äter.På samma sätt tycker jag om dej som du är, oavsett vad du äter eller väger.
Du är inte bara en vandrande vikt där ditt midjemått mäter hur mycket du är värd, du är en människa som har ett högt värde och duger precis som du är, för att du är du.  

Take care <3


Glader

Någon speciell känsla, den sprids i hela kroppen. Är det glädje, är det lycka? jag tror det!
jag trodde jag aldrig någonsin skulle känna lycka igen, jag trodde mitt liv var förstört att det var över. Jag var död, riktigt död innombords. Någonstans VET JAG att jag vill leva.
Det finns en person, som gör mej glad, en kille. Mer säger jag inte här, hemlis.
Vill säga;

Jobbiga tider varar inte för evigt! Inte för dig och inte för mig. <3

Livets vändpunkt, krönika made by me

Livets vändpunkt

Jag tror det finns vissa ögonblick, vissa händelseförlopp i livet som förändrar allt för en människa. Dessa förändringar kan utlösas av både inre och yttre händelser. En del personer genomgår en traumatisk barndom, förlorar en nära anhörig eller blir allvarligt sjuk. Andra har en fantastisk uppväxt med kärleksfulla föräldrar och bra framtida förutsättningar. Detta leder till att människor får olika perspektiv på olika företeelser. Jag kan med säkerhet hävda att varje persons uppväxt präglar individens personlighet och värderingar.


  I tonåren sker ständigt radikala förändringar både socialt, kroppsligt och mentalt. Parallellt med att individen reflekterar över eventuell problematik under sin uppväxt så sker kroppsliga förändringar. Inträdet i puberteten medför bland annat; behåring, humörförändringar samt eventuella koordinations svårigheter. Med dessa utvecklingar är det inte konstigt att man granskar sig själv och värderar sitt yttre. Generellt väcker pubertala kroppsförändringar en viss osäkerhet hos tonåringar, vilket medför att man jämföra sig med andra och skapar en förebild. Min personliga hypotes är att ungdomar tenderar att se en framgångsrik person som förebild, exempelvis; skådespelare eller fotbollsspelare. Individens förebild förefaller orealistisk i en del fall; en illusion av det ouppnåeliga. Förebilden betraktas i ett försök att efterlikna honom eller henne. Om exempelvis en individ vill efterlikna fotomodell i en tiningsskrift, så måste denne ta hänsyn till att det publicerade fotot inte uppvisar en reell bild av idealet. Modellens kropp är ofta retuscherad, vilket inte alla reflekterar över, utan istället känner sig otillräckliga eftersom de ej har den "perfekta kroppen". Detta skapar i många fall bristfällig självkänsla hos individen.


  Vi lever i ett industrialiserat samhälle där media exponerar perfektionism, med ett pinnsmalt skönhetsideal.. Mitt antagande är att detta ideal har inverkan på främst tonåringar i takt med att de i allmänhet genomgår en besvärlig period i livet. Medias påverkan på en person är beroende av vilken grad av inre trygghet man känner, vilket präglats av tidigare livserfarenheter. Detta leder ofta till väldiga krav och press vilket kan medföra psykiskt lidande, som kan hanteras på olika vis.


  Skönhetsidealet har uppvisat fruktansvärda konsekvenser. Jag minns när jag bläddrade igenom tidningen en morgon i februari, 2006. Tidningen publicerade en helsida om fotomodellen Luisel Ramos, 22. För henne slutade modelldebuten tvärt, år. Efter veckor av svält föll hon plötsligt ihop, emellan två klädbyten på visningen. Hon fördes till sjukhus, men avled senare av hjärtstillestånd.


  I åtskilliga fall respresenterar fotomodeller förebilder. "Catwalk modeller" förväntas främst vara orimligt smala vilket medför depressiva sjukdomar, så som ätstörningar. Detta osunda ideals inverkan är oerhört, eftersom de sprids med media. Vissa förutsätter att en utmärglad kropp kommer att medföra lycka och uppmärksamhet. Medan andra betraktar "idealet" och bemöter det med avsky.


  Jag anser det förfärlig att skönhets krav kontinuerligt tar människors liv. Efter Ramos beklagliga bortgång har dock vissa åtgärder vidtagits för att bekämpa detta orealistiska ideal. Bland annat har en bmi gräns (body mass index) införts. Detta är ett framsteg, dock bör radikala förändringar ske snarast för att de drabbade skall uppnå kroppsligt och mentalt välbefinnande. Ett ideal som involverar friska förebilder som människor i allmänhet kunde identifiera sig med. Jag önskar att mina barn växa upp i ett samhälle där media inte ständigt upplyser dem om vilket midjemått eller vikt som är "den rätta". Av egna erfarenheter vet jag att människor i samhällen påverkas antingen medvetet eller omedvetet av media. Personer som vistas i industrialiserade länder undkommer med svårighet medias exponering av det stundande skönhetsidealet.


  Vi vet att det är omöjligt att ändra det förflutna, det som har skett har skett. Men de som har överlevt kan lära sig av konsekvenserna och lindra besvären. Med kunskap om sina reaktioner kan vi bemöta vår framtid på bästa möjliga sätt. Finn en förebild som skänker dig en känsla av välbefinnande. Du duger precis som du är.
(Jag har skrivit den krönikan, enjoy :) Föresten vill tack Jenny för din kommentar på mitt förre inlägg, tack<3

You are beutiful, no matter what they say

Våga och vinn!

Du måste våga, våga det du inte tror du vågar. I söndags åt jag... ja ni hör rätt jag åt TÅRTA.
Det är inte värsta grejen igentligen, utan väldigt noramlt, men för mej är det väldigt stort framsteg.
Jag har inte ätit det de senaste åren, inte ens på min egen födelsedag, men nu jävlar, nu är det andra tider.

Måste erkänna att jag gruvat mej och drömt mardrömmar långt före den dagen, men jag klarade det OCH de var inte så farligt! Nej, det kändes ganska okej. (mycket mental förberedelse) men själva grejen som jag upptäcker varje gång jag ska göra nånting vare sig dte är att gå till banken, ringa ett samtal eller äta nånting som har kännts förbjudits.. så är det inte så farligt som man tror.

Därför vill jag uppmuntra dej till att våga! Du klarar det!


No one ,can get in the way of what I fell for you

Pepparkaks-julkalenters-pynt-helg

Ja, nu är det jul igen! Det snöar, vilket är mysigt.
Men jag har tänkt på en sak.. som alltid! Människor är generellt så sjukt otacksamma. När det snöar säger vi, åh det är så kallt, min frillar pajjar! När det ät varmare ute,ja då är det inte bättre, för då blir vi blöta om fötterna, uuh.
Okej, dte är jobbigt, men vi kan inte påverka vädret.
Men, för att komma till saken, som ni alla vet så är det JUL snart!! wooho
Mina senaste julaftonar har varit hemska, fruktansvärda. Alla släktens blockar mot min tallrik "ska du inet ta mer", "smaka det här", "var det gott?".
Jag förstår er som också kan tycka det är jobbigt och känner bara LÅT MEJ VARA!
Men, folk säger de för att dom bryr sig om dej, för att dom vill det bästa och vet inte hur dom ska göra för att dte ska bli så bra som möjligt för dej.
Den här julen ska inte bli dålig, jag längtar så mycket efter en riktig jul! Alla förtjänar en riktig jul med papparkakor, chokladaskar, julbord och allt det där.


GOD JUL!

Livet är kort för vissa

Det var länge sne jag skrev nu. En lite tuff period kan man säga, en släktig på nära håll håller på att gå bort. Han har precis blivit tonåring och fick beskedet att han har en vecka- en månad kvar att leva.
Jag är rädd, väldigt rädd. För det har gått en vecka sen jag fick reda på att det var så allvarligt. Före det trodde vi de var leukemi, men dte är betydligt värre.
det är så orättvist!
Livet är orättvist!
Vi måste ta vara på det mina vänner! Man vet alldrig när det bara tar slut, och det skrämmer mej så. För nu vet jag, jag vet att det verkligen är så...


Kramar <3


I can still recall ,our last summer..

RSS 2.0